Fantastický křest

Záhadný dinosaurus je pokřtěný!

Včera, 2. listopadu jsme pokřtili knihu Lucie Rybové Záhada jednoho dinosaura. Pomohly nám v tom děti a byly úžasné. Autorka knížky přečetla dvě kapitoly knížky, ilustrátorka Adéla Sedláková ukázala jak se kreslí dinosauři a bylo i překvapení! 

Dorazil totiž Michal Moučka, amatérský paleontolog, který našeho hlavního hrdinu, jediného českého dinosaura, který určen, burianosaura augustai objevil! Tedy jeho zkamenělou kost. A odpovídal na naše otázky, třeba jestli je možné, aby se někde našlo dinosauří vajíčko s ještě malým živým tvorem uvnitř nebo jestli je možné najít tolik DNA dinosaura, aby z něj mohli vědci vytvořit živého tvora. A taky o tom, jak dostal tu jedinou kost Buráka ze skály. 

A jak že se křtilo? Přece pokřikem, kterým záhadnému Burákovi slíbily, že tu záhadu, kvůli které je smutný, odhalí!  Všechny děti daly ruku na knížku a zvolaly: Záhadu tu vyřešíme, Buráka tím zachráníme!

My děkujeme za všechny vymalované dinosauří omalovánky, ze kterých nejmenší přítomný vylosoval šťastnou výherkyni knížky i s bojovkou, stala se jí sedmiletá Evička. 

A kdo jste včera nestihl, koukněte dnes před večerníčkem na Zprávičky!

 

Zpět do obchodu